Vragen?

Bedrijf

The Compound Company heeft zijn hoofdkantoor in Enschede, Nederland, vlak naast zijn voornaamste productiefaciliteiten. The Compound Company ontwikkelt en produceert samengestelde producten die binnen een brede waaier aan toepassingsgebieden en industrieën worden gebruikt. De onderneming is gespecialiseerd in innovatieve oplossingen op maat en is een flexibele tolling partner voor ondernemingen die extra productiecapaciteit nodig hebben.

Productielijnen
The onderneming maakt gebruik van geavanceerde productielijnen met pelletisering onder water en een doseerinfrastructuur die compatibel is met een brede waaier aan poeders, mineralen, glasvezels en natuurlijke vezels, rubbers & vloeistoffen en slagvastheidsverbeteraars.

Laboratorium
The Compound Company heeft een laboratorium voor kwaliteitstests en een geavanceerd kwaliteitsborgingssysteem (QA). Het kwaliteitslab is uitgerust met geavanceerde analytische uitrustingen voor een continue monitoring van de productkwaliteit en ondersteuning aan de R&D-medewerkers in het kader van productontwikkeling. Daarnaast heeft The Compound Company toegang tot onderzoeksfaciliteiten op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen en meerdere technische universiteiten en polymeerinstituten in Europa.
 
Magazijn
In 2015 consolideerde The Compound Company meerdere over de stad verspreide magazijnen tot een enkele, nieuwe, speciaal voor dit doel gebouwde faciliteit, vlak naast de productielocatie. In dit geavanceerde magazijn worden de voltooide producten onder beheerste klimaatomstandigheden opgeslagen alvorens naar de klant te worden verstuurd.
 
Productmerken
De Compound Company heeft 2 productmerken: EcoForte® en Yparex®.
EcoForte® is een productassortiment bestaande uit op bestelling ontwikkelde thermoplastische samenstellingen. Yparex® is een assortiment extrudeerbare harslijmproducten.