Vragen?

Geschiedenis

In 2005 werd Resin (Products & Technology) BV opgericht als spin-off van kunststoffabriek Hartman, een toonaangevende fabrikant in de Nederlandse tuinmeubelindustrie die was gevestigd in Enschede, Nederland (opgericht in 1983). Sindsdien heeft Resin (Products & Technology) BV een ervaren team professionals en een indrukwekkende samenstellingsinfrastructuur opgebouwd met een breed klantenbestand in de bouw- & constructie-, de auto-, de verpakkings- en de huishoudelijke sector. De technologische portfolio is gebaseerd op polyolefine samenstellingen.
 
In 2011 nam Resin (Products & Technology) BV de activiteit Yparex® extrudeerbare harslijmproducten over van DSM Engineering Plastics. Hiermee kon de onderneming haar technische, R&D- en klantenservicecapaciteit uitbreiden. De afdeling Marketing & Sales, Application & Technical Support van Yparex® is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, Nederland.
 
Resin (Products & Technology) BV en Yparex BV waren voorheen aparte ondernemingen binnen de RESIN Group of Companies. Na de fusie tussen beide ondernemingen zijn de culturen met elkaar vergroeid. In de voorbije jaren hebben Resin (Products & Technology) BV en Yparex BV samen sterk geïnvesteerd in de uitbreiding van hun operaties en dienstverleningscapaciteit om hun respectievelijke wereldwijde klantenbestand efficiënter van dienst te kunnen zijn. In 2017 besloten de twee ondernemingen onder één naam verder te gaan: THE COMPOUND COMPANY. De Compound Company heeft 2 productmerken: EcoForte® kunststof prestatiematerialen en Yparex® extrudeerbare harslijmproducten.
 
In 2018 heeft The Compound Company een meerderheidsbelang verworven in Transmare Compounding BV, Roermond, Nederland.

Klantgerichtheid, productontwikkeling en flexibele productie vormen de drijvende kracht achter The Compound Company
Vraag een Yparex expert